LDT 2016 – Den jedenáctý (dodatek)

Dnes je den odpočinku. Nejen spaní v lese a ranní brzké vstávání dalo dětem zabrat. Náročný program je třeba střídat s odpočinkem. Večer máme v plánu udělat poslední venkovní noční hru (kvůli zhoršenému počasí v následujících dnech).

Stále sledujeme počasí, jestli nám dnes výjde noční hra, protože hrozí přívalové srážky. Uvidíme, když tak bude Pevnost Boyard.

Co se nevolnosti týče, tak nakonec se to týkalo téměř výhradně mališů a všichni měli párek. Od některých rodičů víme, že daným dětem po párku již v minulosti nevolno bylo a že to je normální stav. Děti ale stále pozorujeme a situaci nepodceňujeme. Pro jistotu jsme dodavateli potravin nahlásili, co jsme zaznamenali, ale stále si myslíme, že jim to jednoduše nesedlo. Právě jsem poslal poslední SMS rodičům, které jsem pro jistotu informoval, že bylo jejich dítěti nevolno. „A protože dobrých zpráv je stále míň, je potřeba těm horším dávat úsměvná hesla!“ Například „žiravina“ Martin Vlt. snědl 2 a 3/4 párků a chtěl ještě další…;-) Kubíka St. jsme zase museli odtrhávat od pečáků, které chtěl sníst sám.

Jídelníček

Snídaně: Vepřová pomazánka, chléb 1,3,6,7
Svačina: Ovoce (blumy)
Polévka: Květáková polévka 1
Hlavní chod: Dukátové buchty s vanilkovým krémem 1,3,6,7
Svačina: Houska s nutelou 1,3,6
Večeře: Rybí prsty, vařený brambor 1,3,4,6